Een jaar verder…..

3 april 2019

Een jaar verder…….

Afgelopen weekend heb ik mijn 51ste verjaardag gevierd en dat voelde als een feestelijk moment. Ik vind “jarig zijn” altijd leuk, al vanaf jongs af aan. Vroeger vanwege het feit dat ik als klein meisje alle aandacht kreeg op mijn verjaardag en dat vond ik erg fijn. Wie niet? In het hier en nu ervaar ik het vieren vooral als een moment van dankbaarheid voor het leven en daarbij stil te staan samen met mijn dierbaren.

Oude pijn

Vorige week las ik in een blog dat iemand een brief had geschreven aan haar oude “ik”.
Op het moment dat ik dat las reflecteerde ik terug op het afgelopen jaar en realiseerde ik dat ik de de “kleine Esther” vaak ben tegen gekomen en haar verdriet ook intens heb gevoeld. In de afgelopen maanden heb ik heel wat overtuigingen, die ik vanuit mijn jongste levensjaren heb ontwikkeld, kunnen transformeren in helpende en positieve overtuigingen en heb ik mijn innerlijke kern weer teruggevonden.

Verandering

Op een gegeven moment was ik die oude pijn zat en ook alle consequenties die het voor mij en mijn directe omgeving had. Ik wilde niet meer gevangen zijn in “het net” van oude pijn en kwam PSYCH-K® op mijn weg tegen. Ik begon met een kennismakingsessie bij Paula van der Werff, zij deed een “Kernovertuigingenbalans”, een Balans waarbij 13 paren van essentiële kernovertuigingen worden getest. Dit zijn overtuigingen als; ik hou van mijzelf of ik haat mijzelf, ik kan of ik kan niet….
Tijdens de Balans werd duidelijk dat mijn onderbewuste bij het testen de voorkeur had voor de belemmerende overtuigingen. Dat was wel even schrikken, ik hield niet van mijzelf, en ik wilde niet leven! Gelukkig kreeg ik geen tijd om hier lang bij stil te staan, de kracht van PSYCH-K® is dat je overtuigingen die “verkeerd” staan, bij jezelf kunt veranderen in positieve overtuigingen, en dat wilde ik natuurlijk heel erg graag!
Na deze Balans testten alle positieve kernovertuigingen sterk en dat betekende dat mijn onderbewuste brein gereset was. Dat voelde voor mij als een nieuw begin, ik was overtuigd van de werking ervan ik wilde er meer van weten.

Vorig jaar ben ik begonnen met het volgen van de opleiding en ik werd steeds enthousiaster over de werking van de processen van PSYCH-K®. Inmiddels heb ik alle workshops afgerond en ben ik een master facilitator en daar ben ik trots op.

Van moeten naar willen

Deze week werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, de vraag die mij gesteld werd was “En… wat doe je nu anders?”
Wat ik heel sterk voel is dat ongeacht wat de ander naar mij uitzendt in zijn of haar verbale of non-verbale communicatie ik altijd bij mijzelf blijf en mijzelf afvraag of ik er iets mee kan, iets mee wil of dat het iets over de ander zegt en het bespreekbaar maak.
Ik neem nu de tijd om bij mijzelf te voelen wat ik wil en buig niet met de ander mee in wat hij/zij wilt.
En durven “nee” te zeggen als iets niet lukt binnen een bepaald tijdvak en het ook niet beloven dat ik dat wel kan, maar mijn eigen grenzen aangeven en mijn agenda goed bewaken.
Ik voel sterk dat bij alles wat ik doe, dat doe vanuit een eigen wil en niet omdat iets moet. Dat is dus echt wel veranderd bij mij en daar ben ik heel gelukkig mee.

Loslaten

Dat wat je loslaat kun je anders vasthouden. Op een manier die bij jou past. Het loslaten van de zorg voor mijn kinderen is er zo’n één! Het was voor mij als moeder van jong-volwassen kinderen een grote uitdaging om mijn kinderen niet altijd te kunnen zien en dus ook geen direct contact meer met hen te hebben.
Kinderen groeien op, als ze klein zijn, klimmen ze bij je op schoot en als je er niet bent word je gemist als moeder. Mijn kinderen zijn nu in de leeftijd dat ze zelf beslissingen maken waarvan ze denken dat die goed voor hen zijn. Zij vragen mij niet meer om mijn bekommeringen en mijn mening, en dat is soms heel confronterend. Ze zijn uit huis gegaan en ik hoef niet meer dagelijks te zorgen dat ze het goed hebben. In plaats daarvan heb ik leren vertrouwen dat ze het zelf kunnen, en soms is dit loslaten van mijn kinderen nog een grote uitdaging voor mij!
Ik heb de overtuiging bij mijzelf geïnstalleerd om mijn kinderen de ruimte te geven, die zij nodig hebben om zichzelf te kunnen ontwikkelen en heb vertrouwen dat ongeacht hoe vaak wij elkaar ook zien, er verbinding is met elkaar. Dat heeft mij heel veel ruimte gegeven. Ik ben er altijd voor hen, wanneer zij mij nodig hebben weten zij mij te vinden.

Oordelen

Zo zijn er talloze voorbeelden over loslaten. Ik merkte bij mijzelf dat ik regelmatig oordeelde over mijzelf en de ander. Ik was ontzettend streng voor mijzelf. Dat maakte mij niet gelukkig en de relatie met mijn partner werd er ook niet beter van. Ik heb het oordelen over mijzelf en de ander losgelaten en ben mild naar mijzelf en ook milder naar mijn omgeving.

PSYCH-K® Een gelukkiger leven

Door PSYCH-K® ben ik in staat om belemmerende overtuigingen te veranderen in helpende en positieve overtuigingen en ik merk dat het mij helpt om het beste uit mijzelf te halen, ik heb weer regie over mijn eigen “ik” en dat voelt heel fijn.

Mocht je jezelf herkennen in mijn blog en kennis willen maken met PSYCH-K® dan nodig ik je uit om contact met mij op te nemen. Je bent van harte welkom voor een kennismakingssessie.