Zie de boodschappen in je leven

De Herberg

Mens-zijn is een herberg

Iedere dag verschijnt er een nieuwe gast

Een vreugde, een depressie, een benauwdheid, 

Een flits van inzicht komt

als een onverwachte gast

Verwelkom ze allemaal

En onthaal ze gastvrij

ook al zijn het een hoop zorgen die jouw huis

overhoop halen

Behandel dan nog steeds elke gast met respect

Hij ruimt misschien wel bij jou op om plaats te maken voor extase

de sombere gedachte, de schaamte, het venijn

Ontmoet ze met een glimlach bij de deur en vraag of ze binnen

willen komen

Wees dankbaar voor wie er komt

want ieder van hen is gestuurd

als een gids uit het onbekende

Rumi (1207-1273) filosoof en dichter

Herken de boodschappen in je leven

Heb je ook wel eens dat je tegen jezelf zegt “Dat heb ik weer!” Dit is zou zomaar een voorbeeld kunnen zijn van een boodschap die als een gast op jouw deur klopt. Als je de “heb ik weer”-ervaring hebt zou je je ook kunnen afvragen: “ waarom gebeurt dit nu?” en/of “wat doe ik waarom dit mij steeds overkomt”.  De vraag is wat de boodschap voor jou zou kunnen zijn van datgene wat je overkomt.

Wat is de betekenis van de boodschap

Er zijn verschillende manieren om de betekenis van boodschappen te achterhalen die zich in diverse situaties kunnen verbergen. Een gemakkelijke en eenvoudige manier om hier achter te komen is om je ogen voor een aantal seconden te sluiten en binnen te laten komen wat er binnen komt. Vaak weet jouw systeem heel goed wat er aan de hand is en hier kun je op vertrouwen. Lukt dit niet direct dan zijn er genoeg andere mogelijkheden om de boodschap te achterhalen.

Het zou kunnen dat er direct iets binnen komt of dat het jou nog niet helemaal duidelijk is. Binnen PSYCH-K® maken we gebruik van een boodschappenprotocol. Middels dit protocol testen we of er ten aanzien van de situatie een boodschap is om te ontvangen en te integreren.

Wat is de boodschap van mijn gespannen nek?

Tijdens de laatste inspirerende workshop met Duccio Locati, de instructeur van de workshop van het Gezondheid- en Welzijnsprogramma, heb ik ervaren dat het ontvangen van boodschappen heel waardevol is. Ik heb al een lange tijd, last van een gespannen nek en schouder. Deze klacht komt geregeld even om de hoek kijken en valt mij dan lastig en belemmert mij om mij vrij te kunnen bewegen. De boodschap die binnen kwam tijdens de workshop was “controle”. Door onbewust de controle te willen behouden, draag ik veel van wat niet van mij is of bij mij hoort. Mijn verlangen is om verantwoordelijk te zijn voor mijzelf, en de controle voor anderen los te laten. Ik ben er om mijn eigen verantwoordelijkheden te dragen en dit heb ik geïnstalleerd in mijn onderbewuste brein door middel van een Balans. 

Waarom heb ik last van deze klacht?

Met de balansen van PSYCH-K ® is het eenvoudig en gemakkelijk de belemmerende overtuiging zoals “ ik wil controle houden” te transformeren in een dienende overtuiging zoals “ ik ben verantwoordelijk voor mijzelf en mijn eigen leven”. Als je alert bent op de boodschappen die zich aandienen, dan zul je zien dat de boodschappen zich met een reden aandienen en jou iets te vertellen hebben. Binnen PSYCH-K® gaan we uit van een holistische benadering. Het symptoom van bijvoorbeeld mijn nekpijn is een signaal van iets anders. Iets dat mij diep van binnen belemmert zonder dat ik mij daar bewust van ben. Binnen de holistische benadering focussen we niet op het symptoom maar op alles wat belangrijk is waardoor het symptoom zich uit. Het mooie van PSYCH-K® is dat we samen uitvinden wat het symptoom jou te vertellen heeft. Zonder diep te graven gebruiken we binnen PSYCH-K® verschillende Balansen en het boodschappenprotocol en komen we vaak op verrassende inzichten, die ons verder helpen en kunnen zorgen voor meer balans in ons systeem. 

Herken je dit? Wanneer je er meer mee wilt dan nodig ik je uit om een afspraak te maken voor een sessie, het kan je leven zoveel eenvoudiger maken. Ik ervaar het elke dag weer en voel mij dankbaar dat ik hiermee kan werken. 

I