Oudercoaching

Als ouder heb ik ervaren dat het onmachtig voelt als je kind vastloopt of niet gelukkig is. Ook kan het voorkomen dat je als ouder niet weet hoe om te gaan met bepaalde gedragingen van je kind of dat jij en je partner niet op één lijn zitten ten aanzien van de opvoeding van je kind. 

Wederzijds vertrouwen

De basis van mijn werkwijze is vertrouwen. Vertrouwen hebben in het potentieel van je kind en jullie. Dit potentieel groeit en ontwikkelt zich door het aandacht te geven. Dit gebeurt allereerst door een relatie op te bouwen op basis van wederzijds vertrouwen. Luisteren naar wat je kind echt te vertellen heeft en te ontdekken wat hij of zij graag wil en welke (onderwijs-)behoeften en leerstijl hij/zij heeft. Achter het zichtbare gedrag liggen vaak de aanwijzingen voor wat jouw kind en jullie nodig hebben. In het onderbewuste brein heeft jouw kind al zijn sturende overtuigingen opgeslagen, op basis van zijn eigen jongste ervaringen vanuit zijn omgeving en jullie familiesysteem. Door hiernaar te kijken met elkaar vinden we de antwoorden op de vragen die er spelen.

Welke boodschappen heeft jouw kind voor jou?

Herken je dat je je wel eens ergert aan het gedrag van je kind, of dat je je er onmachtig of ongemakkelijk bij voelt? Onze kinderen houden ons maar al te vaak een spiegel voor als reactie op ons eigen gedrag.  Het kan je dus heel veel opleveren wanneer je de signalen van je kind herkent en daaruit  conclusies kunt trekken over wat je zélf nodig hebt. Het proces om- ten behoeve van de relatie tussen de ouders en het kind- eerst naar jezelf te kijken, vraagt om lef en kan zeer confronterend zijn. 

Jouw kind spiegelt, met oneindig veel en onvoorwaardelijke liefde, datgene waarmee jij jezelf kunt verrijken en groeien. Als jij en je partner als ouders in balans zijn, is dit direct waarneembaar in het gedrag van je kind.  Hiermee hebben jullie voor elkaar grote geschenken te vergeven. Tijdens de oudercoaching help ik jullie om vanuit liefde en zonder oordeel te kijken naar het gedrag van je kind en bespreken we welke rol jullie hierin spelen. Door het toepassen van processen van PSYCH-K® kunnen we boodschappen op onderbewuste laag inzichtelijk maken. Hierbij begeleid ik jullie bij het veranderen van belemmerende overtuigingen, die jullie perceptie op bepaalde dingen ten aanzien van het gedrag van je kind bepaalt.

In verbinding met jezelf en je kind

Je kind zal altijd boodschappen blijven uitzenden naar jou, waardoor  je steeds bewuster inzicht krijgt in dat wat je kind nodig heeft.

Door het veranderen van jouw eigen perceptie op het gedrag van je kind, kun je je reacties op je kind in positieve zin veranderen. Hierdoor kun je steeds meer en steeds beter contact leggen met je kind en vanuit een open en nieuwsgierige blik in verbinding komen met elkaar. 

Bij de samenwerking met jullie hanteer ik dezelfde werkwijze als bij kinderen, uitgaande van jullie vragen en behoeften gaan we samen op zoek naar wat wel werkt en wat nodig is om in het onderbewuste brein te transformeren. De perceptie van stressvolle situaties wordt veranderd en je benadert deze na de transformatie vanuit ontspanning. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor groei en mogelijkheden. Minder stress (stress reduceert energie en groei) betekent meer energie en dus tijd voor leuke, positieve dingen, groei en  levensgeluk!