Over Heppiebrein

Mijn naam is Esther Arenz en ik ben eigenaar van Heppiebrein. In het dagelijks leven ben ik moeder van drie kinderen, partner van een lieve vriend en woon ik in Rotterdam met mijn partner, dochter en stiefdochter. In ons huis is een B&B waar ik regelmatig gasten ontvang. Ik hou van gezond koken, klussen, pottenbakken, wandelen in de natuur,  sporten, yoga, dansen en van de lente, het mooiste seizoen van het jaar waarin alles bloeit. 

In 1997 heb ik de pabo afgerond en sindsdien werk ik met kinderen en jongeren. In 2008 heb ik de post-hbo-opleiding Remedial Teacher- Intern begeleider afgerond, in 2010 de master sEN opleiding Coaching. Naast deze opleidingen heb ik cursussen gevolgd in oplossingsgericht coachen, autisme en recent PSYCH-K. Ik heb ervaring met het begeleiden van kinderen en jongeren en volwassenen.

Al sinds ik met kinderen en volwassenen werk heb ik een grote interesse in hun drijfveren en hun behoeften. Dat ik gekozen heb voor het coachen is omdat ik zelf als kind ontzettend onzeker was en altijd gericht was op hoe de ander zich voelde en daar mijn gedrag op afstemde. Ik voelde mijzelf niet waardevol en als ik dan maar lief was voor de ander mocht ik er "zijn". In mijn zoektocht naar mijzelf en wat ik eigenlijk zelf wil, heb ik door coaching en familie-opstellingen veel inzichten gekregen. Pas toen ik in aanraking kwam met PSYCH-K kon ik daadwerkelijk aan het werk met mijzelf. PSYCH-K helpt mij om gelukkig te zijn met mijzelf.

Burn-out

In 2018 kwam ik in een burn-out terecht, omdat ik te veel had gegeven en vooral gericht was op de ander, waardoor ik veel stress ervoer. De burn-out heeft mij veel inzichten gegeven. Ik voelde de noodzaak om mijzelf serieus te nemen en te onderzoeken wat ertoe leidde dat ik al die jaren niet goed voor mijzelf heb gezorgd. Uiteindelijk kwam ik door het lezen van een artikel in De Optimist terecht bij Paula van der Werff, een psycholoog die met de processen van PSYCH-K® werkt.

Dit was het begin van de verandering in mijzelf, veranderingen in mijn overtuigingen en het leven vanuit liefde voor mijzelf. Dit heeft ertoe geleid dat ik deze opleiding heb gevolgd. Nu zet ik vol energie de processen van PSYCH-K® in om anderen te faciliteren in het opruimen van belemmerende overtuigingen. Mijn doel is om samen met jou een stuk mee te lopen op jouw pad naar geluk!