Over PSYCH-K®

Wil jij de regie over jezelf hebben? Wil je je zelfvertrouwen vergroten of van je toetsangst of andere angst loskomen? Dan kan je door middel van PSYCH-K®-processen samen met mij je belemmerende gedachten opruimen en nieuwe steunende gedachten in je onderbewuste brein installeren.

Rob Williams, de grondlegger van PSYCH-K®, noemt PSYCH-K® een spiritueel proces met psychologische voordelen. Hij gelooft dat wij mensen vergeten zijn dat we spirituele wezens zijn in een menselijk lichaam, om een menselijke ervaring op te doen. Als wij onze onderbewuste overtuigingen weer op één lijn kunnen brengen met deze waarheid, dan kunnen we onszelf bevrijden van heel veel belemmerende overtuigingen waarin we gevangen zitten. 

De coaching heeft als doel om het onderbewuste brein met het bewuste in balans te laten zijn. Ik faciliteer dit bewustwordingsproces door met jou in gesprek te gaan en de belemmerende overtuigingen  en/of stress die je in het hier en nu ervaart te benoemen en helder te krijgen wat je graag zou willen. Hierbij maak ik gebruik van oplossingsgerichte vragen, zoals bijvoorbeeld;: ‘waar hoop je op?’ en ‘stel dat je een toverstaf zou hebben, wat zou er dan anders zijn als je morgen wakker wordt?’

De processen die we gebruiken bij PSYCH-K® worden Balansen genoemd. Dat heeft twee redenen. De ene reden is dat je veranderingen zelf wilt bewerkstelligen; je wilt dat het onderbewuste en bewuste brein met elkaar gaan samenwerken om jouw doelen te bereiken. De andere reden is dat de linker- en  rechterhersenhelft in balans zijn, waardoor je stress los kunt laten en overtuigingen veranderen op de onderbewuste laag.

Met PSYCH-K® leer je om je te bewegen naar groei, in plaats van dat je vanuit beschermingsmechanismes reageert.Je laat hetgeen wat je niet meer helpt in je leven los. Zo kun je de tijd besteden aan gedachten en ideeën die je dierbaar zijn en die je blij maken.

Door een Balans te doen ben je in staat een belemmerende overtuiging of stress te overschrijven door een nieuwe ondersteunende overtuiging. In het onderbewuste brein zijn vanaf je geboorte tot je zevende levensjaar allerlei ervaringen, emoties en overtuigingen  opgeslagen. Deze overtuigingen zorgen ervoor dat het niet lukt als je je bewuste brein wilt veranderen.  Het onderbewuste brein is krachtig en bepaalt voor 95% jouw gedachten en gedrag. Door het doen van spiertesten wordt het contact tussen het onderbewuste en bewuste brein tot stand gebracht. Tijdens een Balans overschrijf je als het ware de oude software op je harde schijf , wat zorgt  voor verandering van je gedrag. 

Onderzoek heeft aangetoond dat het onderbewuste, motoriek en spierfuncties aanstuurt. Bij het doen van een Balans binnen PSYCH-K® gebruiken we de arm als indicator voor een spiertest. De partner, degene die de vraag inbrengt, houdt zijn/haar arm omhoog in een hoek van 90 graden. De facilitator geeft een lichte druk op de pols tijdens het testen. Wanneer  het onderbewuste het ergens mee eens is, blijft de arm sterk en krachtig. Wanneer het onderbewuste het ergens niet mee eens is of het niet kent, dan test de arm zwak en zakt hij naar beneden. Op deze manier wordt communicatie met het onderbewuste tot stand gebracht. Hierbij worden een aantal  zaken hardop  gezegd, zoals jouw naam, een fictieve naam, wat je aangenaam vindt of juist niet. Als de communicatie tot stand is gebracht, wordt de ondersteunende overtuiging door het doen van een Balans in het onderbewuste brein geïnstalleerd. Dit zie je ook in het filmfragment van Rob Williams, bekijk die video hier.